Baraa Primary School

Sinds 2009 is iThemba actief op de Baraa Primary School in Arusha, gelegen in het noorden van Tanzania. Ondertussen zijn er 11 jaren gepasseerd en vele projecten voltrokken. Verhalen die uiteenlopen van het bouwen van voorzieningen tot het herontwerpen & opwaarderen van de kwaliteit van het onderwijs. Benieuwd naar de meest opmerkelijke succesverhalen op de Baraa Primary School? We lijsten ze voor je op.

Filmpje uit 2009 

In 2009 startte iThemba vzw met de bouw en renovatie van de BARAA PRIMARY SCHOOL in Arusha, Tanzania...

Baraa Primary School,
Arusha, Tanzania

Tijdslijn
 • 2009

  Start project

  Na analyse van het project en een voorafgaand bezoek ter plaatse, startte iThemba vzw dit jaar, dankzij de steun van Het Landgoed Development & Vastgoed Walther Van Hoof met de bouw en renovatie van de BARAA PRIMARY SCHOOL in Arusha Tanzania.

 • 2009

  De nood is groot

  Er werden 10.300 schoolboeken en 270 schoolbanken aangekocht, startte de bouw van 68 toiletten, 4 nieuwe klaslokalen, een bibliotheek en een lerarenlokaal. Ook werd gestart met de aanleg van leidingen voor water en elektriciteit, de renovatie van 6 oude klaslokalen en de bouw van een lerarenwoning.
  De realisaties met betrekking tot de bouw en de renovatie van de lokalen en de toiletten werden mede mogelijk gemaakt in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Bezoek ook hun website op http://www.kbs-frb.be.

 • 2010-2013

  De School werkt als een magneet

  De school heeft dus de voorbije jaren een hele metamorfose ondergaan. De vrijwilligers zorgen voor het invoeren van moderne lestechnieken, bijscholing, en de organisatie van naschoolse en sportactiviteiten.
  Vijf jaar van continue opvolging en steun begint nu vruchten af te werpen. We zijn heel fier dat onze leerlingen in 2014 de beste punten haalden tijdens de Nationale Examens. 

 • 2014

  Bijzonder Onderwijs voor bijzondere kinderen

  Begin 2014 zijn we gestart met Bijzonder Onderwijs in Baraa Primary School. Er zijn nu meer dan 60 leerlingen die individueel aangepast onderwijs volgen. Het was niet eenvoudig om de ouders en leerkrachten te overtuigen dat dit niet stigmatiserend is maar juist om ook deze leerlingen de kansen te geven waar
  ze recht op hebben. De aanvragen van andere families met moeilijk lerende kinderen die in dit programma willen opgenomen worden stromen binnen.

 • 2015-2018

  Nieuwe projecten

  Bijscholing van leraren
  Inentingsprogramma’s
  Nutritionprogramma
  Verstrekken van maaltijden
  Onderhoud van de infrastructuur

 • Voorjaar 2019

  Nieuw Schoolgebouw voor Baraa

  After months of hard work our new four room building opened yesterday. The first and smallest will be the new iThemba office so the old one can be made to accommodate more volunteers as our volunteer programme expands. The second room is the new teacher's room. It was important for us to create a large open and clean space to show our respect for how hard they work. The third room is the new school library. Finally both the students and teachers will have a real library sit in and enjoy reading without interruption. The fourth room is the multi-media room where both students and teachers can watch movies, videos and give presentations.

 • Najaar 2019

  De keuken barst uit z'n voegen

  We ondersteunen deze school nu 10 jaar en dankzij uw steun konden we al ongelooflijk veel realiseren... maar de noden blijven groot. Om meer kinderen eten te kunnen geven moet de keuken aangepakt worden. We maken ze dubbel zo groot, installeren betere ventilatie, nieuwe industriële toestellen én creëren zo ook betere werkomstandigheden voor ons keukenpersoneel. Uw steun is broodnodig.

Zo zag Baraa eruit in 2009

Deel deze pagina